Saturday, December 31

AZAM

Azam saya bagi tahun 2012 ni::
  • Nak naik dan maintain berat badan at least 50kg keatas since berat memang susah giles nak naik even 0.01kg pon. Lol
  • Pergi tengok wayang sorang2. Sounds sad, tapi macam adventure je. Haha
  • Ajak classmate pergi camping or at least panjat Broga Hills. Hehee. Korang, bace nii:p
  • Nak try makan makanan yang pelik2 macam ulat sagu kee:') Ohh dammit! Ok fine yang ni tipu gile. (Dammit tu bukan mencarut kan?)
  • Try cari dan masuk agensi modelling, cover magazine pon best. Ahakks:p Impian dari kecik taw nii T__T
Okay fine merepek je semua nii. Huu.. Actually azam yang betul2 punya mesti lah ada. Tapi biarlah tersimpan di lubuk hati baru kita akan buat dengan ikhlas kan. Okay lah, selamat menutupi azam 2011 dan membuka azam 2012..
Yeayyyy New Yearrr:DD Haha

nota kecil: Esok balik Palam bas pukol10 pagi:)

MEMORIES MADE

Pejam celik pejam celik dah nak habis dah tahun 2011. Hari ni dah hari yang terakhir pun. Tahun 2011 ni tahun penting bagi saya and also to all 93s born. Tahun dimana kita semua melangkah ke alam dewasa. Dah tak ada dah bangun pagi2, pakai baju sekolah, makan sarapan mama buat, sarung kasut sekolah, tunggu bas, kena tulis nama dengan pengawas kalau lambat, kena cubit dengan cikgu kalau tak buat homework and so on. Takde. Tahun ni semua benda dah bertukar. 100% changed..
Me and all girls 5E1, SMT TAR PUTRA Penang 2010:) 

Macam2 yang jadi tahun ni. Saya belajar hidup berdikari, belajar menerima hakikat, belajar melupakan, belajar buat jahat, belajar menjadi baik. Tahun ni jugak saya belajar menyayangi seseorang dan jugak kehilangan seseorang. Tapi semua ni buat saya lebih matang untuk berfikir dan bersedia menghadapi apa2 kemungkinan. Dan yang paling penting, tahun 2011 merupakan tahun dimana saya cuba berubah menjadi someone yang lebih baik. And I really need people around to support me. Kita doa kan terbaik untuk semua orang ye. Semoga tahun 2012 membawa rahmat dan harapan baru untuk kita jadi lebih kuat dan matang. Selamat tinggal 2011..
Gonna miss my 18's life:')

nota kecil: Malam ni pegi tengok bunge api jom..

Friday, December 30

PESTA

Semalam punya semalam saya pergi Pesta Penang dengan family. Best memang lah best tapi macam tak best lah jugak. Haha:p Lol.. Bukannya apa, pergi sana macam tak dapat main banyak game sangat. Nawaitu saya nak pergi Pesta tu semata mata nak naik Vortex, tapi nak naik dengan siapa kan. Kakak saya takde cuti. Takmau saya naik sorang2 syok sendiri lepastu terjerit2. Malu lahh. Boleh bayangkan takk? Ohemgiiii..
Ni lah Vortex tu. Ya Allah, dah lah die berpusing, lepastu berpusing lagi. Ohemgii..
Lagi satu macam takde mood nak update sebab jiwa saya tengah kacau lagi. Menn, siriously tak suka perasaan tu. Takperlu lah nak cakap kan, tapi ala biasa lah masaalah perempuan. Huhuuu. Dah lah jiwa tengah kacau, dekat Pesta tu boleh pulak dia pasang lagu tacing2. Peghh, rasa nak meletop je. Masaalah nye boleh tak dekat Pesta yang sepatutnya tempat untuk orang bergembira dia pasang lagu sebek2. I was like, What the.. Hahaa. Foine tak perlu emosi sangat lah kann:p 
Sayang Mama dengan Papa sangat2:)
Actually, malam before pergi Pesta tu saya tak dapat nak tidur. Satu malam tu tak tidur sampai lah malam balik Pesta tu baru boleh tidur sebab letih sangat and kepala pon dah berat gila. 
See my face? Haha:p

nota kecil: Kejap lagi Bella ajak pergi Pesta lagi:D Ajak naik Vortex! Doa kan saya tak terbang nanti ye. Haha

YA AS-SAMI'

Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.


Ya Muhaimin,
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu syaitan durjana.


Ya Rabbana,
Jika aku jatuh hati jagalah hatiku dan hatinya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu.


Ya Rabbul Izzati,
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu,
Agar terpimpin ku ke jalanMu.


Amin Ya Rabb..

nota kecil: ...

Wednesday, December 28

IM


I miss someone that always makes me feels better,
But I know it probably would not happen.
I miss to be the way who I really was,
But I know it just cant happen
CAUSE,
I know I had made my decision..

p/s: Just leave me alone..



Tuesday, December 27

SISTERS

Goodluck to both of my lovely sisters yang comel lote, hot peri2 Nia Affina Aishah Aidrus and Aliaa Ariff that will take their final exam next week. I wish u all the very best. Tak sabar nak tunggu akak dengan kaklong graduate sebab nak anak buah cepat2. Hehee:p Make a very cute baby for me okay. Mwahx!
Three of us. Trio!:D
 I love u..
And u too:)

nota kecil: Naik cuti ni dah test. Wuu takottt..

Monday, December 26

DINNER

Alhamdulillah akhirnya sampai jugak saya dekat Penang ni. Semalam sehari rehat kat rumah tak terasa nak online pon. Nafsu nak update blog memang lah membuak2 kan tapi apakan daya, lepak2 tengok tv sambil melayan adik due orang tu lagi menghairahkan. Haha, ayat takley blah:p Maaf2.. Okay back to business, harini saya keluar dengan Mama, Amir and Mikhail. Keluar jalan2 and and pergi beli baju dinner asasi saya nantii. Yeayy:D Alhamdulillah dapat baju baru untuk dinner. Haha:p Baju ape tu saya taknak cerita dulu sebab nanti tak surprise lah kan kan?:) Ok rasa macam nak share gamba. Act saje nak bagi kakak saya tengok. Biar dia jeless. Akak, jangan jeless~ Huahuaaa..
Yes Mama drive. Fine Nia looser takde lesen lagi. Haha:p
Before shopping, ajak Mama lepak Starbucks kejap.
Me wif Amier si budak sudah sunat. Haha:p Okay abaikan muka gedik Nia dan gigi besar buruk Amier..
Okay the process of finding the baju Beginnn:D Hahaaa.. *Im texting over there. Bukan bongkok okay!:p
Lepas dah shopping, pergi supermarket. Beli ikan dengan daging dengan daun kesum dengan lotion saya:p
Lepastu pergi Padang Kota Lama teman Amier Mikhail main bola:) Gambar takde kena mengena..
Okay diorang dah malas nak layan Kak Cik asyik ajak tangkap gamba je. Haha:p
So dengan itu, habislah hari saya yang best shopping dengan Mama and lepak2.. Sebulan taw tak jumpa diorang. Rindu giles tahap dewa! Hehee. Okay sampai sini je lah sesi menjeles kan kakak saya. But I must get ready for her revenge sebab 20hb January ni dia pulak cuti, saya tak. Haha:p 

nota kecil: Esok nak pergi beli buku sekolah Amir Mikhail..

Friday, December 23

HARD

A week of mid semester break, Im gonna miss u so much. Do take care of yourself. We'll see soon if God willing. I love u, Friends..
My classmate:)
And also  to u Anis, Naz and Iqa, my housemate. We should hang out someday so we can have a lot of picture together, with properly attired. Haha:p Mwahx!

nota kecil: Tak sabar nye nak balik esokkk!

Tuesday, December 13

AGAIN M4 UNITE

Hari sabtu haritu, saya dengan budak2 M4 hangout sama2. Againn. Huhuu:p Macam biasa, kitorang enjoy spent time together. Siriously enjoy gila. Kali ni lagi best sebab whole kelas ikot sekali. 5kereta kitorang konvoi. Masa planning tu, banyak jugak lah onak yang datang. Penat kami girls pujuk rayu boys suruh ikot, akhirnya diorang ikooot jugak. Hehe:p Sayang korang lebey lahh. So pagi2 lagi dalam pukol9 kitorang dah gerak from Palam. Our first destination, Sunway:) 
Syikin drive kereta girls:) Sempat senyum lagi masa drive tu. Taiko tak taiko?
Around 12noon macam tu sampai lah dekat Sunway Pyramid. Sampai2 terus pergi tanya tiket Ice skating. Masa tu, ada konflik jadi. Kitorang girls memang sangat bengang lah dengan boys sebab diorang last minute cancel main ice skating tu. Kitorang ape lagi, tacing habis lah. Then terus pegi makan Kfc taknak tunggu diorang. Dekat Kfc tu, pandai pulak semua boys datang makan sekali satu meja. Konon nak pujok kitorang lah tu. Ecey, mengada:p Mana taknya, masa makan tu, semua girls dok pakat mulut muncung 3inci, sampai boleh buat sidai baju, takot lah diorang. Haha:p Then after pujok2, bincang2, plan ice skating yang setelah sekian lama dirancang, Jadii~ Yeayyy:D 
Masa makan Kfc:) jemput makan..
Act, takboleh snap picture time main ni. Tapi kitorang ter escape.. Hahaa:p
Ya Allah masa Ice skating ni, best sangat2. Tak tipuu. Jatuh tu takpayah cerita lah kan, sampai lebam2 lutut ni ha. Besau pulak tu. Tapi, bile lagi nak merasa kaki lebam kalau tak sekarang kan?:') After dah berjam main dalam tu, lama2 saya dapat lah jugak rentak nak main dia macam mana kan, sampai terperasan sorang2 yang diri ni tengah perform untuk acara dunia. Haha. Gile perasan. Lol:p 
Muka ni perform acara dunia? Sila gelak guling2 ye..
But ada jugak yang tak skate. Boys yang tak skate ni diorang pergi shopping then main archery. Ala yang archery tu yang tembak2 tu. Pastu dorang karoke lagi. Untunglaaa~
Bergaya tak Wan Zu? Dia single and available ye. Sila isi borang. Eceyy:p
Amboi happy nye korang ber karoke yee? Lehan kenape muke cenggitu?
Lepas dah puas main apa suma, then keluar lah kami ber30 dari Sunway tu. Stop kat masjid dulu, solat maghrib and Isya sekali. Sambil2 tu saya duduk dekat luar tengok bulan penuh. Malam tu pukol 10.30, gerhana bulan. Tu pon salah satu sebab kenapa kami M4 nak keluar hari tu, nak tengok gerhana sama2. So sweet kan? Boys yang ajak taw. Bukan girls:) Then after dah solat Isya' kitorang pon berangkat lah ke Kl. Kereta semua berpecah sebab jam. 
Sunway view at night..
Macam biasa, kereta yang saya naik mesti sesat. Haha:p Sejam lebih lah jugak kitorang sesat akhirnya sampai lah jugak kami 5orang girls yang comel lote ni ke pangkuan boys M4. Ahaks:p Sampai2 je terus kena marah sebab sesat. Huu.. And yang paling sedey, kami girls tak sempat tengok gerhana bulan sama2 dengan diorang :( Tengok dalam kereta je, tak feeling langsung. Siries saya terkilan gila takdapat tengok gerhana tu. SIRIESSS..
3Dara pingitan. Ayu, Wani, Syikin:)
Lepas tu, terus kitorang pergi makan memandangkan masing2 pon dah lapar tahap kebulur dah. Kitorang decide pegi makan nasi dekat Restoran Pelita Nasi Kandar sebelah Klcc. Banyak gile saya makan malam tu. Lapar giles giles.. Then boleh pulak boys bantai tengok bola and jerit2 macam ape je dekat situ. Buat malu kitorang girls je. Haha:p Masaalah nye diorang je yang jerit faham tak, orang lain mane jerit. Yelah, situ kan kawasan elit, sebelah Klcc, sebelah club, sebelah hotel lagi. Mane diorang jerit2 kalau tengok bola. Kelakar lah diorang ni. Sumpa comel:p
Tengok tu, kusyuk tak kusyuk diorang layan?
After perot dah kenyang, hati pon dah girang, so kitorang pon menerus kan perjalanan ke Uptown Danau. Macam tempat wajib M4 lah pulak Danau ni. Huhu.. But before tu, boys suruh kami girls berpecah kereta. Diorang taknak kitorang sesat lagi. Huhu. Tahu pon sayang kitorang, ingat tak sayang tadi. Ecey nya punn:p Sampai2 Danau tu, kitorang shopping lah ape lagi. Girls ajak pergi Ts, boys taknak. Diorang kate, dekat Ts takde barang boys, barang girls je banyak. So kitorang pon pasrah lah shopping kat Danau even dekat Ts tu ade sale kasut besar besaran. Harga serendah RM5 faham tak? Rugi besaq tak pegi u know?
Lepak2 kejap tunggu duit jatuh dari langit after penat shopping.
Lepas dah shopping tu, kitorang pon terus kan lah perjalanan. Puko4 nanti boys kata nak tengok bola. Sape lawan sape tah, dah lupa. So diorang pon dengan pantas nye rushing dari Danau ke Shah Alam semata2 taknak terlepas tengok bola. Last2, tak sempat jugak. Lega hati kitorang girls. Tapi takbest nye, diorang still stop jugak kat Restoran Baraa depan UiTM Shah Alam tu nak tengok bola lagi even dah pukol6 pon. Sabau je lah. Sape lawan saya tak tahu, jangan tanya.. Then after solat subuh, kitorang gerak balik Palam. Then pukol8 kitorang pon sampai lah Palam dengan selamat nya. Alhamdulillah:)
This was made by one of my classmate using programming. Cool huh? :)

Another great day I spent with You guys. Thanks a lot:) Siriesly sayang korang sangat2..

nota kecil: I got a very bad flu rite now T.T




Monday, December 12

MISS WAVE

Tuhan tolong lembutkan hati dia
 untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka 
Pintu hatinya untuk cintaku


Okay lirik lagu ni sangat mendalam. Paling berkenan part ni. Semua orang pon mesti dah tahu kan lagu ni lagu apa. Yes ost Ombak Rindu, Adira dengan Hafiz nyanyi. Saya dah tengok dah cerita ni. Siriesly panggung penuh gila even dah seminggu lebih cerita tu launched. Couple yang pergi tak payah cerita lah kan, memang banyak tapi masaalah nya group of boys pon ada jugak pegi layan cerita macam tu. Hehee:p So cute.. Jiwa lembut, jiwang macam Awie rupanya diorang tuu:p Ok lah, tu je nak cerita. Err, saya pergi tengok dengan siapa? Entah lah, terlupa pulak tengok dengan siapa. Sorang2 kot? :p

nota kecil: Malam ni nak update pasal hang out hari Sabtu dengan classmate. Wonderful day with them!:D

Saturday, December 10

INSOMNIA

Ish tak boleh tido laa. Taksuka betul macam ni. Orang kata kalau nak mengantuk cepat, kira kambing. Sooo,
Satu kambing, dua kambing, tiga kambinggg, Eh silap. Satu kambing, lima kambing, tujuh kambinggg, Eh silap lagi. Satu kambing, dua tenuk, tiga tapir.. Ehhh? E malas lahh.. Ok offline.. Nytee..


Friday, December 9

KAMU

Artikel ni saya jumpa masa blogwalking tadi. Saja nak share dengan kawan2. Saya amik sikit2 je tapi kalau nak baca penuh, pegi dekat sini. Banyak info best2:) Try lah pegi. Okay back to business, tadi saya baca artikel pasal pasangan bercinta. Artikel ni special for those yang tak 'nampak' lagi betapa sayangnya pasangan diorang tu dekat dia. So here it is:


Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya. 


Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini. Bukan kerana mengongkong tetapi dia akan berasa dekat dengan kamu jika dia mengetahui aktiviti yang kamu lakukan.


Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “i love u”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kamu lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


##Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta. DAN KAMU YANG TAK MEMAHAMINYA....


Hye, saya budak Elektrik mase sekolah dulu. Tapi alhamdulillah wayar saya takde shot lagi. Ngehh:p

nota kecil: Tido sorang malam ni. Anis balik rumahh..


Tuesday, December 6

I NEED U

Tadi masa tengah study Physics, layan lah kejap lagu Katy Perry yang The One That Got Away tu. Tiba2 tertacing sorang2 lah pulak. Lirik dia sangat mendalam okay. Then try tengok official video lagu tu. Siries sedih tak tipu. Lelaki tu inalillah after diorang bergaduh and Katy still sayang lelaki tu even dia dah tua kerepot. Bila di hayati dalam2 lirik tu, lagu tu ajar kita tak semestinya janji yang kita dengan orang yang kita sayang buat tu akan jadi kenyataan sebab kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan. Tapi kalau kita betul2 ikhlas, Insyaallah Allah mesti tolong. Kita just doa banyak2 ye.. :)




nota kecil: Selamat malamm..

Monday, December 5

:')

Wahai Adam, cintailah aku karena kekuranganku.
Karna suatu saat nanti engkau akan bahagia dengan kelebihanku.
Dan jangan pernah mencintaiku dengan kelebihanku karna suatu saat nanti engkau pasti akan kecewa ketika engkau menemukan kekuranganku,
Jadikan kelebihanku hadiah terindah buatmu ketika engkau menemukannya dalam diriku.
InsyaAllah pasti bersatu..


Di'copy dari Fb si kecil yang berjiwa besar:)

nota kecil: Kejap lagi ada kelas sampai pukol 7.30 -______-

Thursday, December 1

SUNAT

Esok adik2 saya sunat. Macam tak sangka lah pulak. Tak sangka diorang bakal masuk fasa pertama kedewasaan. Cewahh:p Before balik Palam haritu kan, tiba2 Mikhail tanya saya,

Mikhail: Kak Cik, nanti Abang dengan Amier sunat, Kak Cik ade takk?

Saya: Takde, Kak Cik dah balik sekolah. Kenapee?

Amier: Alaaaa, takbest lah Kak Cik takde. Rugi tak tengok kitorang sunat.

Dalam hati saya terfikir, memang rugi pon takdapat tengok. Teringin jugak tengok adik sendiri sunat, asyik tengok adik orang je kann. Kawan sendiri pon ada jugak saya tengok. Ahakss. Masa kecik2 lahhhh:p

(Bersambung)

Mikhail: Tapi takpe, nanti bulan 12 Kak Cik balik kan? Nanti abang tunjuk dekat Kak Cik macam mane rupe die ek…..

Saya: Takde keje Kak Cik nak tengok korang punye aih! @#$%^....!

Hahaa adoiii. Mikhail2.. Tak matang betul lah dia ni. Ada ke patut nak tunjuk dia punya. Dah Darjah5 dah tu. Saba je lah. Tapi Amier yang Darjah2 tu bagus. Dia siap cakap lagi dekat Mama dia nak sunat dulu. Punya lah excited. Tapi dah mintak hadiah sunat awal2 lagi dah dekat Papa. Mengadaa..

Ni bukan kerja saya okay. Siries bukan. Haha:p Kiri Amier, kanan Mikhail..

nota kecil: Macam dah pasrah je saya tak boleh gemok. Huu

Monday, November 28

:)

Best ke kalau bawak2 mulut, jaje2 cerita dekat orang nii? Lepas tengok orang yang diorang jaje cerita tu down, diorang happy lah ek? Puas? Ohh macam tuu. Okayy..


Semalam Imam Muda Ustaz Azhar datang rumah kite:) Rugi takde kat rumah, kalau tak boleh buat kan air. hewheww:p

nota kecil: Esok jadual pack giles giless..

LAIKHA♥

Tadi saya pegi kenduri kawin dekat rumah atuk Laikha. Best sangat dapat jumpa dia, 2tahun lebey tak jumpa. Boley kata rindu tahap dewa jugak lah dekat si Laikha ni.. Gerak dari Palam tadi pukol 10pagi then pukol11 macam tu sampai tempat kenduri. Then pukol3 macam tu balik Palam balik, cousin Laikha hantar kan. And of coz mesti lah ada tangkap gambar dengan dia kan:') 


Thanks sebab buat kite happy:)

Lepas pegi kenduri tu, saya ikot classmate pegi Shah Alam pulak. Actually diorang dah pergi dulu tapi still nak ikot jugak even kena naik bas sorang2. Haha:p Dah lah dengan baju pegi kenduri tu tak tukar lagi but nak jugak ikot. Mengada kan? 4orang je pon pegi. Saya, Ayu, Cut, Syikinn. Teman diorang main boling, makan then balik. Before saya datang, diorang kata diorang pegi karoke. Untunglaa~

Mule2 pegi bolinggg. Tu lah Ayuu. Cantikkan?
Lepastu makannn.. Yang ni pulak Cut dengan Syikinn.
Lepastu balikkk~ Tinggi sangat ke saye-___- 163 je laaaa..

Malas nak update panjang2. Mengantuk sangat nii. Selamat malamm.. Oh before tu, Wani jangan jealous taw kitorang keluar ni. Hewheww:p Padan muka kena tinggal:p

nota kecil: Kak Nia, cantik tak baju tu? Hehe

Saturday, November 26

SI DIA

Sekadar berkongsi:)


1. Bercintalah kau dengannya sekadar sahaja. Kelak mungkin ‘si dia’ bukan jodoh untukmu.

2. Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan ‘si dia’.


3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum engkau berhak menjadi milik ‘si dia’.

4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikatnya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik dalam untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara berdating, cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cinta-Nya.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima di sisi Allah, kelak Allah akan tarik kebahagiaan darimu.



:')

nota kecil: Petang ni nak pergi tengok tasik hijau? Waah best nyee..

OK

Harini hari Jumaat. Disebabkan dah Pukol 1pg, kira dah hari Sabtu lah kan. So kira 5hari jugak lah saya dah dekat Palam. Masa sampai2 haritu siries penat giles basbengs. 3hari berturut turut hari yang memenatkan and mandi pon Pukol 12tengahmalam. Bayangkan punya banyak kerja boley takk. Dengan tangga kejayaan gile tu lagi kena naik turun naik turun nak pegi kelas. Hari Isnin masa first day kelas haritu dah kena mengadap tangga gile tu 6kali. Tangga tu ada 286 anak tangga. Kalau dah 6kali turun naik dah berapa? Manalah tak jadi tengkorak hidup. Lol. Kaki ni sampai sakit2 macam baru lepas training netball je rasa -___-


Okay habis merungutt. Tak baik merungut ni, datang sini nak belajar. Azam baru lagi so kena lah terima dengan hati yang terbuka. Wihuuu~ So alhamdulillah dah sampai sini and dapat jumpa kawan2 housemate, classmate. Rasa happy je even rindu dekat rumah. Dapat belajar, dapat gerakkan otak, makan Ramen dengan housemate, tengok muvi dengan classmate, lunch dengan someone. Ehem2! Haha:p Ok gatal. Bak kata classmate, "Nia, tempoh Iddah tak habis lagi mana boleh terima orang ajak makan." Haha makan je lahh. Tak ada ape2 pon dengan orang tuu. Okay tamat cerita someone.


Then hari Ahad ni saya nak pergi kenduri rumah sedara Laikhaa. Tak sabar rasa. Hehe:) Miss her so badly! Okay nyte..


Try2 nak buat muka comel macam budak Form3. Jadi tak? Jadi tak?? Haha


nota kecil: Dari hari ke hari nak makan Beger Jumbo dekat cafe tuu. Tak dapat dapat..



Wednesday, November 23

T___T

PENAT SANGATTTTTTTTTT..
KEADAAN MASIH TAK STABIL AWAL SEM NII. NANTI2 LAH UPDATE.
LOVE U BOLG..
AND FACEBOOK TOO..
HATE U TANGGA KEJAYAAN GILE..
EEEEEEEE!!!!

nota kecil: Dapat status Janda berhias pulak naik sem ni. Hahaa. Banyaklah! 

Friday, November 18

TAEC SAYANG

Before ni kalau orang dok huhahuha pasal Korea2 ni serious saya menyampah gila. Lagi2 kawan2 perempuan yang minat sangat dengan mamat2 korea yang comel lah sangat tu. Memang lah comel kan tapi tak suka lah. Geli je lelaki comel2 muka nak macam perempuan. Tak macho langsung. Tapi sejak dah masuk Palam ni, surrounding saya semua minat gile dengan Korea. Boleh dikata obsess lah jugak:p Budak2 group saya yang lelaki pon taknak kalah jugak Korea dorang. So secare tak langsung badi Korea tu melekat pulak dekat saya. Haha:p But still saya tak minat lelaki comel2 ni just suka tengok dorang menari je. And tengok cerita2 yang heroin dia macam bodoh2 sikit. Serious comel:D

Tapi sekarang saya mengaku saya sangat addicted dengan sorang ahli kumpulan Korea ni. Kumpulan 2Pm. Taecyeon! Ohemgi I can’t stop seeing their video just to see him dancing. Dia tak comel macam artis Korea lelaki lain tapi dia sangat macho okay. Suara dia sexy lagi masa menyanyi. Siries! Kalau saya tunjuk gambar, you all jangan cair pulak ye. He’s mine! Haha

See? I've told you right? :') Okay lah lagi satu gambar
Im going crazyyyyyyyy!! AAAaaaaaaaa!!!

nota kecil: Pagi tadi buat biskot batik kan, sedap sangatt:D Nyum2.. Jadi lagi:D


Thursday, November 17

CUTI

Cuti semester lagi berapa hari je nak habis. Hari Ahad ni nak balik Palam dah. Agak excited nak balik sebab rindu tahap giles dekat housemate and classmate. Kalau nak cerita apa saya buat dekat rumah masa cuti ni memang tak lah kan. Sirious tak pegi mana2. Wuhuu:p


Tapi tapi tapi saya suka sebab dapat spent time sehabis boleh dekat rumah. Dahlah kalau dekat Palam tu kalau ada cuti je Mama bagi balik rumah. Housemate sume balik rumah Sabtu Ahad. Saya sorang je tacing tinggal kat rumah Palam tu sengsorang. Wuu.. So cuti selama sebulan lebih ni, 2kali je yang boleh saya consider sebagai keluar hanging. Yang lain2 sume duduk rumaaah je terperap jadi anak dare sunti idaman pakcik2 kat surau tu buat menantu:p Err pakcik, bulan 4tahun depan saya habis Asasi, so kalau nak hantar rombongan tu, sila2 lah yee.. Kikii


Taecyeon.. Siriously ILOVEYOUUUU!!!

nota kecil: Harimau lawan Garudaa. Aumm auumm.. matan galuda tu idop2 maumauu:p 



Tuesday, November 15

ADA MASA TUU

MARATHON30:30
Ada masa tu kita tak sangka pon sesuatu tu boleh belaku,
Ada masa tu kita lepaskan macam tu je something yang selama ni kita pegang erat2,
Ada masa tu kita tak kenal siapa diri kita yang sebenarnya,
Ada masa tu kita keliru walaupon terang2 jawapan dekat depan mata,
Ada masa tu kita rasa macam dah tersungkur tergolekgolek dekat tanah,
Ada masa tu cahaya tu datang genggam tangan kita erat2,
Dan pada masa tu, 
Kita kena bangun, gapai cahaya tu dan jangan toleh lagi kebelakang..



nota kecil: Yeayyyy dah 30!!!:DDD

LOLL

MARATHON30: 29
Kadang2 rasa bosan lah pulak tengok background ni. Dari start buat blog masa bulan June dulu sampai lah sekarang takpenah tukar pon. Hari tu ada lah sekali try2 test tukar background, tapi tukar balik. Taknak lah, tak cantik. Hee:p Biar jelah macam ni kan..
My siblings:) 2kecik, 2besa. 2lelaki, 2perempuan:D

nota kecil: Jadual semester 2 ni agak lah best dia. Tapi Isnin balik pukol 7pm T__T



Monday, November 14

SOMEONE

MARATHON30: 28
(ENTRY YANG PANJANG)
Sekarang ni saya macam rindu sangat dekat someone. And tak lain tak bukan memang pon saya rindukan kawan saya ni, Laikha. Dulu, satu dorm dengan dia masa dekat Teknik Gombak, katil pon sebelah2. Ingat lagi masa first day daftar dekat SEMTEG, dia tegur saya. First impression dekat dia, Pelik lah budak ni, kenapa suka pandang orang lain macam? Mintak2 tak satu dorm dengan dia. Sekali nak dipendekkan cerita, Memang pon dapat satu dorm dengan dia. Bagai jatuh ditimpa tangga, satu kelas lagi. Haha:p 

Laikha ni memang tersangat lahh pelik. Masa awal2 tahun tu, dia suka buat kerja sendiri, takmau join kitorang budak dorm yang lain sembang2 and sangat protective dengan katil dia. Dia paling pantang orang usik katil. Pernah kawan saya makan biskot atas katil dia, then kena mengamok kaw2 dengan si Laikha ni. Ditambah pulak dengan jelingan berbise dia tu. Haha. Lagi satu, tiap2 malam kalau nak tidur, saya selalu rapatkan katil dengan si Laikha ni sebab saya ada penyakit Al-Penakut D'Abu Queque. Masa awal2 dulu Laikha bengang jugak lah sebab tak suka, tapi saya buat bodo je and teruskan begabung katil and tidur serapat yang boleh. Hehe:p Tapi lama2 dia tak kisah and malas nak marah dah sampai kan bantal busuk bantal lembik dia tu selalu je saya yang peluk bila bangun pagi2 and ada lah satu dua peta kat bantal tu hasil nukilan saya:p Sepanjang duduk hostel, sekali je saya tidur sorang2 tu pon masa first day masuk. Haha terlebih jujur..

Then from time to time, saya start perasan yang saya sayang sangat dengan si Laikha ni. Sebabnye, ada satu hari masa nak dekat akhir tahun tu ada lah kawan saya ni tanya Laikha, "Laikha, kalau boleh next year ko nak satu dorm dengan sape?" then Laikha jawab "Kalau boleh aku nak satu dorm dengan Nia" Masa saya dengar tu, terharu sangat:') Sebab, saya dengan Laikha ni bukan lah jenis rapat yang berpeluk peluk ape sume tu. Tapi siries rapatlah even kadang2 ada lah gaduh2 manja. Laikha ada bagi something dekat saya,

"Now you is a part of my life.. so dont forget me" 

Kad ni dia buat sendiri. Kalau anda boleh baca Laikha tulis apa dekat kad ni, sila abaikan kesalahan tatabahasa tu ye:p Dia saje je mengadaa. hehe. Dia bagi masa last day saya dekat SEMTEG but time tu saya tengah buat kerja dekat bilik acsses. Masa dia bagi tu saya kata dalam hati, 'Ya Allah Laikha nii, macam tak jumpe je balik dorm nanti' Then di takdir kan Allah, petang tu jugak saya kena balik rumah sebab esoknya saya ada hal. Masa nak balik tu, saya balik macam tu je salam2 ala kadar and tak sempat jumpa semua budak dorm pon. Laikha pon saya salam cium gitu2 je.. 

Di takdir kan Allah lagi sekali, rupanya haritu lah last saya jumpa Laikha sebab, Papa saya kena transfer pegi Penang and automatic saya kena sekolah dekat Penang. Memang sumpah sedih gile mase tu.. Oh ya, dia suka panggil saya Aidrena:) Taktawu kenapa. Memang lah Aidrena tu nama saya kan tapi dia prefer panggil Aidrena than Nia. Hehe:p Tapi, Insyaallah 27/11 ni saya nak pergi jumpa Laikha. Ada kenduri dekat rumah atok dia dekat Meru. Tak sabar:) Sumpah rindu ko sangat2 Laikhaa..
Hee. Sory taw kite curi gambar ko:p

nota kecil: Since that, saya start appreciate masa dengan kawan2 sehabis boleh..