Saturday, July 30

GIRLS

:::::
Ramai lelaki yang mempersoal kan kenapa ada sesetengah wanita tidak memakai tudung. kemudian mereka akan meng update status dengan membangkit kan persoalan sebegitu dekat FB mereka or maybe dekat blog. lepas tu memang comfirm2 lah banyak respon and of course mereka yang terasa akan menjawab persoalan tersebut dengan mereply jawapan2 common seperti:
              "Alah, diorang yang pakai tudung tu bukan nya baik sangat pon. setakat pakai tudung tapi nampak bonjol atas bawah(maaf bahasa kasar) buat apa. Baik bukak lah tudung tu weyy. same jee.."
dan sudah tentu lah ramai yang akan like comment tersebut. Act saya tak menafi kan perkara tu and terus terang saya mengaku saya pon terasa juga sebab saya ni bukan lah seorang yg alim. tapi saya nak share something dengan anda anda semua, semoga terjawab lah persoalan buat lelaki2 yang selalu sangat mencari kesalahan kami kaum hawa ni.

"tak semua perempuan yang memakai tudung baik TETAPI perempuan yang baik sudah tentulah yang memakai tudung"


Wallahua'lamm..
dulu Wardina seksi kan? tapi sekarang dah bertutup dah. bagi ceramah lagi. Alhamdulillah. so boys, dont ever judge a girls based on their past. humans change. :) 







Tuesday, July 26

SKINNY

"hello, saya orang lidi. saya boleh menggangkat SERIBU begggg plastik kosong.. gagah mengangkat BASsikal.. TERRBANG di tiup anginnn.."
                                                    -_______________-"


Seperti tajuk entry saya di atas, hari ini saya bukan lah mahu bercerita tentang seluar skinny yang mat2 rempit suka pakai tu, tapi saya nak bercerita tentang KURUS. saya tak faham kenapa di negara2 barat atau di negara kita sendiri orang semua mahu kuruss. mereka tak tahu ke betapa tak best nya jadi orang kurus ni. -__- sebab nya ialah:
  • kawan2 tak boleh beza mana satu anda mana satu tiang
  • disyakki menghidapi aneroxia. sejenis penyakit kurus melampau yang boleh membawa maut
  • orang fikir parents anda tak bagi makan. HUAAA.. sian taw parents andaa..
  • kalau kurus sangat, tak boleh derma darah
  • rasa diri tu melayang2 je kalau angin kuat
  • orang selalu datang kat anda sambil pegang2 lengan anda dan berkata "kau makan la banyak sikitttt..kesian aku tengok kau ni haaa". pastu anda pon tersengih2 dan menjawab(dah ulang nak dekat berjuta kali benda yang sama) "dah makan daa. sumpah banyak gilaa. tapi nak buat macam manaaaaa..."
tapi ada jugak kelebihan dia, tapi saya rasa tak patut lah tulis kat sini. HUHUU.. 
                                       
                                                        *haaa. anda nak ke jadi macam nii?
nota kecil: nanti nak pegi derma darah laaa. :DD orang kata boley gemok. HOYEAH!

Friday, July 15

ALHAMDULILLAH :)

Alhamdulillaaaahh.. akhir nya berakhir juga minggu yang memenat kan. minggu test.. memang sangat sangat penat penat penat X] ni lah first time saya menghadapi test sejak masok ke alam U ni. fuhhh. tensyenn. memang betol la orang cakap, cara belaja sekolah dengan cara belaja U mmg lain. siriesly lain. bak kata budak2 ostel blok D SEMTEG 2010, TOTALLY DIFFERENT! hahaaa.. lepas tu, dekat U rupa rupa nya kalau dapat markah 0 di kira common ekk. HUUU.. baru saya tawu. ya lah, soalan nya sikit. tapi markah, tu diaaaa. punya banyakk. mana laa tak 0 markah. kalau dekat sekolah dulu, markah 0 dah sure sure kena dengan cikgu dahh. HIHII.. tapi alhamdulillah la saya tak dapat markah kosong LAGI. :P lagi satu, kenapa saya kata minggu ni penat sangat sangat sebab banyak assignment nak kena siap kan. ini lah akibat nya kalau buat kerja last last minit. sekali amek kaww, mana nak study, mana nak siap kan assgnment, mana nak buat tutorial, mana nak basoh bajuu. haaaa.. kan banyak kerja nak kena buatt.. padan muka :P tapi kan, kalau fikir fikir balik, memang ni lah kehidupan budak U kan? tak syok la kalau tak merasa hidop kelam kabot macam ni. tehee.. and for the very big pleasure, esok saya akan balik rumah! HOYEAHHH! memang siriesly tak saba gila nak balik rumah. yalah, dah nak dekat dua bulan saya terdampar sorang sorang kat Puncak Alam ni. orang lain tiap tiap minggu balik, saya ja yang tak balik balikk. HUU.. sedey ooo.. sebab tu lah saya tak sabar sabar nak balik rumah. ohh, rumah saya dekat Penang. dah nak dekat setahun saya di Penang sampai kan saya dah mula jatuh cinta dengan Penang. HEE.. tak sabar nya nak rasa angin laot, tak saba nak naik feri, tak saba nak menikmati pemandangan cantik, tak saba nak tengok bangunan lama lama zaman British, tak saba nak mandi laot kat Batu Feringgi, tak saba nak shopping dan yang paling tak saba sekali, Tak saba nak jumpa family! :)) HIHI.. over excited pulak saya ni kan. tapi, anda anda semua pon mesti paham perasaan saya kan sekarang. alaaa, perasaan yang macam membuak buak nak balik rumah bila da lama tak balikkk. kan kan kan? paham kan? ^^, 
ooooo balik kampongggg, ooo balik kamponnggg, HATI GIRANGGGG~~~~


OMJAYYYY.. tak saba nye lah aku nak naik kawww..


::nota kecil: korang korang, kalau ada masa, datang lah Penang, best taw sini. :D

Friday, July 1

YUMMYY


AKHIR NYAAAA~ dapat jugak saya makan KFC egg tart nii. hihiii.. al maklum lah, egg tart ni mana ada di Penang, so bila dah dok sini, baru la boley rasa. huuhh.. buyers betol la KFC ni, mana boley jual dekat area KL saja, habis lah semua orang di lain2 negeri tak dapat rasa egg tart yang lazat bekrim di sukai ramai nii.. jadi, saya dengan be besar hati ingin mengambil kesempatan ini untuk memberi cadangan kepada manager2 KFC seluruh Malaysia, jual la egg tart ni kat tempat lain jugakk. pujuk je pakcik tua tuu. kalau dia taknak, sebut saja Nia Aidrena comel 3Kali, kompem kompem usul kalian di terima punya wa cakap luu~ HIHII.. 
buat kawan2 yang tak pernah lagi rasa egg tart ni, apa kata anda pergi try beli and try rasa and paling penting try belanja saya egg tart ni. HIHIII.. *joking. haaaaa.. ni lah gamba full image egg tart tuu :DD nampak yummy kann? haa lagi satuu, act egg tart ni kawan saya yang belanjaaa. HIHII.. creadit tu IWAN! tq iwaaaannn~ toceyy toceyy.. nanri nanriii.. :DD

nota kecil: uuuuuuuuuuu dap nyeeeeeee~