Tuesday, August 30

SELAMAT HARI RAYA :)

Weehee~ Sampai juga kita di bulan Syawal ni :') walaupon bulan Ramadhan dah pon pergi meninggal kan kita, tapi kita patut bersyukur menyambut bulan kemenangan setelah sebulan berpuasa. Semoga kita dapat bertemu lagi bulan yang mulia ini tahun depan, Insyaallah.. Tapi tak best lah saya still tak upload lagi gamba2 rayaaa. Huuu. nanti lah nak upload. Encik blog saba yee. nanti saya bagi awak nengok gamba laye saye taww. :p ok lah. nak rehat. esok ade kenduri kat kampong nii. Gdnite, Salam lebaran, Maaf Zahir Batinnn :)

Sunday, August 21

AMBITIONESS vs AMBITIONLESS

Masa kecik2 dulu, saya banyak sangat cita2. Common la kan budak2. Huhuu.. Cita2 pertama yang saya minat sangat nak jadi, Poliss. Hehee :p kalau pikir2 balik sekarang, Nia nak jadi poliss? Errr(curious) Hahhaaa.. Adoii.. 
Whoaaa.. Hebak2! 
    Act, tadi tiba2 teringat masa zaman sekolah2 rendah dulu. Teringat masa isi borang peribadi murid. dekat situ ade 3column ruang cita2. First column saya isi Polis lah for sure. Second lawyer, third stewerdess. :p Yang lawyer tu pon pelik gak. macam mane lah telintas di sanubari nak jadi lawyer tah. Tak masok ngn jiwe langsong. Nak becakap ngn org pon melalut lalut tah ke mane.. Ni nak menang kan orang. Huuu.. 
Ngehhh..
   Ha yang stewerdess tu no wonder lah sebab mama saya dulu stewerdess MAS. Act tu la satu2 cita2 yang bertahan dari tadika sampai ke besa. Tapi selalu dekat last choice lah. TAPI mase saya form4 dengan form5 cita2 tu naik dekat first choice. Hahaa. sebab nya, saya dah malas nak belaja. saya kata kat mama saya nak kerja dulu. Nak cari duit sendiri. tapi, Hampeh. Last2, ni ha saya terdampar gak kat Puncak Alam ni. baru igt nak terbang2 macam Awan Dania tuu. Hehh.. :p 
Ohyeah thats my dream job :')
    Tapi sekarang, dah terlambat lah nak jadi stewerdess. nanti kalau saya dah graduate pon mesti umo saya da banyak. nak kawen lagi(Ciytt :p) so cita2 stewerdess tu pon hanye angan2 je lah nampak nyee. Huuu.. Dan sekarang saya dah tak tawu nak berpegang dengan cita2 apa..
   Oh yes of course im taking Foundation in engineering now. tapi Physics pon tah kemane melayang. ade hati nak sambong engineering lah degree nanti. Huu.. So how? *Ambitionless -__-

nota kecil: nak makan ape bebuka ni ye?

Wednesday, August 17

I'M LOVIN' IT

Hohohoo.. setelah 16hari berpuasa, akhirnya dapat jugak saya berbuka kat luar. tiap2 hari dok makan makanan kat Bazar UiTM ni je sampai nak muntah tengok makanan. lapa pon jadi tak lapaa. Huuu. kronik kronik.. tadi saya dengan kawan2 kelas perempuan sepakat nak g bebuka dekat Mcd. asal nya nak pergi dekat Mcd Klang tapi akibat ketiadaan bas sehingga pukol6, so kami pon decide lah pergi Mcd dekat bawah U ni je(dekat bawah sebab U saya dekat atas bukit. name pon PUNCAK ALAMM. Ngaa..) sebab dah lambat sangat, kitorang pon suro lah E'ein tolong anta kan sampai bawah since dia ada sewa kereta arini. nak g Sunway kata nya malam nii. Untunglaaa~
oh e'ein si penyelamat duniaa~ :PP

:: so sampai2 je kat Mcd tu start lah sesi tangkap menangkap gamba ala2 gedik ann. sampai2 bukan oder makanan eh, tapi tangkap gamba duluu. HEHEE.. ni ha gamba2 diee..
dari kiri: ayu, wani, ekin, cut & nia :D semua girls M4. ada lagi sorang, tikah tapi die tak ikot..
anyonyonyooo nomei nomeii <3.<3
kakak tengok Bashiaq kaa~ :P
errrr??? abaikan..
nia with wani matured :D
nia dengan ayu pulakk :) Eeeeishh.. asyik gamba Nia je! ok, diorang pulakk..
Mwahx! <3<3
iklan Mcd :D
fiwit fiwittt.. nak ngoratt? tak leyy. ade orang dah booking. Ngaaa..
banyak nye sossss. nak mandi ke hape nii..

                                                                           
:: ok tamat upload gamba untuk di share. sekarang nak cerita pasal balik pulak. as i told u before, U saya dekat atas bukit kan? balik tadi kan akibat malas nak tunggu bas lama2 so kitorang pon decide nak jalan kaki naik atasss. Sumpa jaoh gile macam nak Mamm.. ni ha Gambaran pete yang boleh saya share dengan anda semua..
bersambung di bawahhh...


klik dekat peta untuk gambaran lebih jelass. cantik kan saya lukiss :') Tapi kan, kalau naik kereta pon 15menet dari Mcd nak sampai kolej, ni kee.. Err.. Peghhh. hyperbola sangat lah kan sampai 15menett, ok laaa 10 menet laaa. ok sambong balik, kalau naik kereta pon dalam 10menet ni ke jalan kaki. BAYANG KAN LAHHHHH.. kitorang start journey pukol8.30, pukol9.45 baru sampai atas. Huahuaa.. 

nota kecil: sepanjang pejalanan punye lah banyak orang dok hon, tapi takde satu pon yang behenti mintak tumpang kan. Hampehh.. tak gentle punye Boyss..











Wednesday, August 10

WORDLESS WEDNESDAY#

:: macam tajuk entry saya kali ni, Wordless Wednesday.. memang wordless pon actually. Hehehee.. saje nak update blog ni bukan ape, next week saya dah start busy second test. takot tak sempat pulak nak update blog kesayangan ni. hehh :p Pray for me yeah friend :DD Semoga Nia dapat result yang cemerlang dalam test nanti dan berusaha bersungguh2 demi Parents. Aminn.. :)
Gambate Gambatee! Chaiyok Nia! :B)

nota kecil: nak kena score 2nd test ni sebab nak bawak carry mark yang best2 untuk final. Huuu

Sunday, August 7

CAN I?

:::
Jangan hanya sujud ke "sejadah" saat susah.
Jangan hanya mengenal "telekung & tudung" saat sesak.
Jangan hanya memandang "qiblat" saat payah.
 
Jangan hanya teringat "wudhu’" saat lemas.
Jangan hanya mengenal "tasbih" saat hanyut. 
Jangan hanya memandang "alam" saat alpa.
Mampukah aku menjadi seperti tuntutn mu Ya Allah. Ya tuhan, Berilah aku cahaya keimanan dan kekuatan mengawal nafsu yang menggoda. Amin..

nota kecil: Selamat Menjalani Ibadah Puasa semua 

Saturday, August 6

FRIENDS

Dalam dok boring boring ni, saya belek belek lah folder lama2. tengok2 gamba kenangan dengan kawan2 masa dekat sekolah duluu. bila tengok2 balik, Ya Allah rindu nye lah dekat dorangg.. dari saya kecil memang saya kerap sangat pindah sekolah sebab Papa saya polis under cover a.k.a bodyguard. so secara tak langsung kitorang whole family pon kena ikot sekali Papa pindah. so automatic nya, ramai lah kawan yang saya ada. saya tak kesah sebab saya suka ramai kawan. tapi masalah nya setiap tempat yang saya pergi saya akan jadi sangat rapat dengan kawan2 sampai saya berat hati nak tinggal kan dorang masa Papa saya perlu bertuka tempat kerja. saya gagah kan diri jugak dengan tak kerap contact dorang lepas pindah sebab saya tahu saya mesti menangis bila dengar suara dorang. Korang, kite mntak maaf kalau korang rase kite macam lupe dekat korang. tapi hakikat nye kite selalu ambik tahu pasal korang dari jaoh. I Love U Friends<3 
Nurul Fazreen Kamaruzzaman. kami bekawan since darjah1. Eryn, even kite tak kerap contact and ko pon dah punye banyak bff tapi hanye kite due je tawu friendship kite macam mane. kan?

Siti Mazlina Domairi. dia sangat suka budak2. dia lah ajak saya kerja dekat tadika :'D sayang ko..
Ahli2 dorm F6 SEMTEG 2010. Ya Allah, hanye kite semua dan Allah je tawu macam mane indah nye friendship kite
Girls 4E3 SEMTEG 2009. rindu korang sangat. kite always share prob same kan? :'(

boys 4E3 SEMTEG 2009. classmate boys yang paling saya rapat sepanjang sekolah ni. memang sangat sayang diorang. *bilangan ahli tak cukop act.

Classmate 5E1 TI Penang. :')


Mira, Cida, Fyezah. Akibat tindakan tak matang masing2 dulu. sekarang masing2 dah buat haluan sendiri. kite mintak maaf korang. tapi korang tak pernah hilang dari diri kite. especially Mira yang skrg totally lost cntact :'(
Cami and Cira. awek koop :'P 
Nurul Syafiqah Abdullah. Pika, kite mntak maaf kalau ko ade terluke mase yang tibe2 kite jadi tak rapat dulu. act kite nak ko tawu, mase tu hari2 kite nanges. tapi act untuk kebaikan kite due kite buat macam tu. ko jage diri elok2 ye sekarang.
Anis, Nora and Naz. my housemate dekat Palam aka kawan generasi baru :) kami kawan se 'u' :DD

classmate M4 Palam. Tikah, Syikin, Wani. Ups tak cukop forum lah. lagi satu gamba
dari kiri, Cut, Ayu and Syikin again :) korang thanx taw cz saba dgn kite yg selalu sgt tanye soalan bile tak paham mase lecturer tengah mengaja. Huuu




nota kecil: korang, nanti kalau dah kawen jangan lupe kite taw. (errr. tibe2 kawen apehal tah?)