Wednesday, December 19

Sunday, December 16

16 DECEMBER


Jangan sesali apa yang sudah pergi. Jangan tangisi apa yang sudah tiada. Tetapi bangkitlah dan bina kembali apa yang telah hilang dan pergi.

Nice kan? :) Nothing much to talk. Tadi kitorang ada program dekat Titiwangsa under PERKASA. Mintak mahap banyak2, sebab memang tak focus pon tu program ape. Me, Anna, Aten dengan Lissa jalan2 keliling tasik tu je sampai habis program. And tadi pagi masa subuh nak amik wuduk, saya kena sengat lebah dekat jari kelingking. I donno binatang tu ape sebenarnya sebab tak nampak. Tahu2 je, kawan yang kebetulan ada dekat toilet tu dah pijak sampai lumat. Kehkeh..

Nampak tak perbezaan dia? 

Sakit gila. And ada perbezaan warna dekat tempat bengkak tu jugak. Panas tau jari yang kena sengat ni. Fara kata, sebab bisa die. Pagi tadi masa bagitahu Zack tangan kena sengat lebah, dia kata it will be fine. Siap gelak lagi. Kurang hajor betul. Tapi masaalah nye, bukan fine. Makin teruk ada lah. Bleghh

Lissa, Anna and Aten :*

Meet Zack. Classmate..

Zack tu classmate ye. Ulang suara, classmate. And last but not least;

Calon menantu Pakcik _______ :B)

nota kecil: Esok nak rehat. This week full of programs. I need rest






Thursday, December 13

13 DECEMBER

Tak lama lagi, nak final dah. And me still samar2 lagi dengan certain subject. Sangat takut tak tipu. But I'll try my best to catch up sampai dapat. Actually harini macam nak update cerita seminggu yang lepas. Thought malas nak cerita tapi rasa sayang lah pulak kalau tak update. Sebab I am so very the happy that time. Rasa macam segala masaalah hilang macam tu je even ada something yang distract me masa perjalanan pergi tu. Kehh


Us :)

Rabu lepas, me and my friends pergi Setia City Mall dekat Klang. Sebenarnya cerita bermula dekat kedai makan Seksyen 2 je pon. Memang nawaitu semata mata nak pergi makan je after habis class. Then, tak tahu lah macam mana sembang punya sembang sekali salah seorang dari kitorang terfikir nak ber karoke. Tapi taknak, then terfikir pulak nak tengok wayang. Then kitorang pon ter tunggu bus dekat bus stop. Syer pulak ter cancel kan appointment dengan lecturer. Dan tak semena mena kitorang pon ter sampai dekat Setia City Mall. Sodakallahul a'zimm..


Meet Syer :)

The Girls ^^,

Al-kisah berputik lah cinta antara dua insan. Blegh tak ada kena mengena. Haha maaf. Kitorang tengok cerita Life of Pi. Siries best gila. Tak rugi lah beli tiket. 3D lagi, siries gempak. Before tunggu wayang start, lepak makan dekat Big Appe kejap. Then after habis wayang, diorang shopping2 sikit. And makan dekat Pappa Rich. Masa ni, I've made a surprise to Anna my roomate and Nunna my classmate. Sorang birthday 30 November, sorang birthday 8 December. Bought them a very cute white sponge cake and sang birthday song ramai2 dengan yang lain untuk diorang. Kehkeh :3 


Big Apple time :D

The tickets :8)

My sayangs Nuna and Anna. Happy birthday baby :*

Tu je lah pon cerita nye. Takde ape yang best but still I am so happy that time. Tak tahu kenape. Maybe sebab keluar dengan classmates and my roomate pon ade jugak. So dia macam extra combo happiness lah kot kan. Heww. So, Ahad lepas saya ada join SAF (Sukan Antara Fakulti). Participate in Aerodance aka Senamrobik mewakili our fac which is Fakulti Sains Komputer dan Matematik. And alhamdulillah our fac dapat no 4 out of 24 faculty yang bertanding. Tak sangka even banyak onak yang datang. Alhamdulillahh..

And at the same day jugak Mama, Papa, Amier and Mikhail datang from Penang. Excited gila time tu. Rasa macam ter awang2 bila tahu Mama nak datang. And that day, kitorang pergi Sunway Lagoon mandi dekat sana. Tapi sedihnya, Kak Nia injured. Kaki dia bengkak sebab main netball. So dia duduk je tak mandi pon dekat Sunway tu. Sedih hidup. And that day jugak I am so very the happy sebab dapat makan buah dengan sangat banyak. Makan durian, rambutan dan manggis. Heaven to the max. 

Then tadi Mama upload gambar rambutan dah kopek ni :( Rindunye kalau makan rambutan dekat rumah, mesti Mama kopek kan. Kitorang tinggal makan je. Sobss


Okay penat dah cerita. Bye

nota kecil: Thanks for the cheese cake :)


Thursday, December 6

GUNUNG BESAR HANTU

On 23, 24, 25 December haritu saya ada pergi camping. I mean, hiking. Ni bukan camping biasa okay. Ni panjat gunung punya camping. It was a very great experience for me yang tak pernah pergi camping ni. Dah lah tak pernah camping, boleh pulak terus panjat gunung. But! I really enjoyed it, siries tak tipu. Nak cerita perasaan bertapa best, bertapa penat nye naik gunung tu memang tak dapek lah den nak nolong nye hah. Biarlah perasaan tu tersemat sendiri dalam hati ni. Cehh


Masa nak pergi :)

This I've do some research for you about gunung yang dah kitorang tawan tu. Nama gunung tu, Gunung Besar Hantu. Terletak di Jelebu, Negeri sembilan. Berketinggian 1461 meter (4794 kaki). Kenapa nama gunung ni sebegitu scary? Jawapannya, biarlah rahsia. Hakss. Actually panjang sangat mitos dia, malas nak cerita. Another great thing about this gunung, dekat sini ada air terjun. Air Terjun Lata Kijang yang berketinggian hampir 40kaki. MashaAllahh siries cantik gila air terjun nii. Rasa nak menangis tengok air terjun tu tak tipu.

Haaa! Kitorang kena naik 4WD tau masa masuk kampung. Bayangkan bertapa ulu nye tempat tu. Perjalanan ambil masa dalam 1jam lebih jugak lah. Tapi siries best gila naik 4WD tu. Rasa macam pendatang asing tanpa izin pon ada jugak. Dengan hujan nye mase tu. Dengan basah nye. Memang complete package. Lepas naik 4WD, baru mendaki pergi ke first camp site. Then esoknya mendaki lagi pergi ke second camp site. Esoknya baru lah ekspedisi ke puncak bermula.

Okay maybe tu je kot. Nak cerita pasal memory, terlalu banyak sampai tak teringat semuanya. Tapi apa yang saya boleh conclude kan, that hiking was the great memory I ever had. Dekat situ lah kita boleh kenal dengan diri kita sendiri. Kita boleh nilai, sejauh mana tahap kesabaran yang kita ada, sejauh mana tahap kemampuan kita, sejauh mana iman kita, sejauh mana rasa cinta kita terhadap alam yang Allah pinjamkan ni dan sejauh mana tanggungjawab kita terhadap diri kita sendiri. Plus, dekat situ jugak kita boleh nampak dan kenal diri seseorang tu yang sebenar.


Early in the morning. Ready to Rawr!

Sepanjang 3 hari tu, saya bersyukur sangat sebab takde ape masaalah yang besar timbul. Plus, ada pulak kawan2 yang saling jaga satu sama lain kan. So rasa diri ni selamat dengan diorang. Tak saya nafikan lah, hiking ni best sebab ada nya kawan2 yang happening dan caring macam diorang. Special credit to my roomate Ana yang join jugak hiking ni even dia tak naik puncak sebab kaki injured. Also to Nuna, Hanis, Anot, Mai, Zack, Syer, Azim, Emey, Acap, Shah and  Shahid. Thanks for made my day guys:* Also kakak2 yang saya sayang, Kak Nad, Kak A'a, Kak Izny, Kak Putput, Kak Ain and paling penting, Puan Mas yang iringi kitorang naik gunung. Thanks to all. Ceh macam menang award lah pulak

Oh! Tak lupe thanks dekat pemandu gunung kitorang, Abang Pokjek dengan Abang Anis. Actually, first time saya tengok Abg Pokjek, saya ingat dia orang yang tinggal dekat gunung tu. Rupa2 nya dia pon student jugak. Budak mechanical pulakkk. Hahaa maaf Abg Pokjek :p Okay dah tak rasa bersalah dah. Last but not least, to all people out there; Nia dah panjat gunung okay. Ulang suara, panjat gunung. Bukan bukit ye. Anda bila lagi? Kehkeh.. So, tu je lah kot coretan dan ungkapan yang boleh saya buat. Oh another thing, my phone rosak sebab cuaca yang sangat sejuk atas tu. Innalillahhhh.. Okbye

nota kecil: Then Im realize, Imma girl who love edvenchurrrwww~

Friday, November 30

30 NOVEMBER

I just dont know why, lately ni cepat sangat dapat pening kepala. Padahal before ni, susah sangat nak dapat sakit. Pening kepala tu apetah lagi. Tapi saya tahu, ni semua ujian dari Allah swt. Sakit tu kan penghapus dosa, Insyaallah..

Actually banyak sangat benda nak cerita ni. Banyak sangat, siries. Tapi keadaan kepala tak mengizinkan. Bersambung

Guess who -___-

nota kecil: Esok jual bunga..

Friday, November 23

23 NOVEMBER

Its 1 in the morning, tapi tak semena mena saya ada dekat bawah blok Melati ni cuci baju. Sebenarnye tak laka laka turun bawah malam2 gini tapi still ramai yang beratur nak guna mesin. Actually harapan turun lambat sebab pikir dah takde orang nak cuci baju lagi. Tapi macam ni pulak jadi. Pasrah


Hye. Saya Mikhail. Saya suka buli Kak Cik..

Okay habis membebel. Esok saya ada kem actually. Tu yang macam super excited sikit lately ni. Tapi tak berkesempatan pulak nak tulis dalam blog. Oh correction; camping tu kejap lagi since dah pukul 1 kan. This gonna be my very big day sebab kitorang bukan ber camping je actually, tapi package dengan panjat gunung jugak. Gunung ape? Gunung Besar Hantu, Jelebu. Kehkeh name taknak lagi scary pulak. Plus, seumur hidup saya yang 19tahun ni tak pernah lagi nak ber panjat gunung bagai. Jangan kan panjat gunung, camping pon tak pernah. Sedih hidup ni. Sobss


Me with Nuna

Sebenarnye Mama tak bagi saya join camping, tapi nak jugak tak kira. Keh ;3 And Alhamdulillah Mama bagi jugak last last. Semua barang2 nak ber camping tak packing lagi. Barang pon ade tak ade je ni ha. Tapi takpe lah InsyaAllah sempat kot packing esok after habis class. Heww


Thanks for being part of my life. I need you, sahabat..

Okay tamat pasal camping. Actually harini (22 November), hari jadi roomate saya dekat Palam; AnisSyahirah. Seriously dalam hidup ni saya tak pernah jumpa perempuan yang se perfect dia. Ni bukan saje nak membodek ke ape, tapi this is a real story man tolong lah percaya. Susah nak describe macam mane, tapi tu lah kebenarannya. Even kitorang ni tak satu kepala, I mean saya utara, dia selatan tapi saya sayang sangat dekat dia. Maksud tak satu kepala tu dari segi perangai lah. Saya macam huha sikit, Anis tu cermat sikit. Bak kata Iqa, Anis ni limited edition. And she is :)

nota kecil:Dah pukol 2, baju tak siap lagii..




Friday, November 16

16 NOVEMBER

(kata hati; Entry panjang)

Lately ni rasa jauh sangat dengan dunia social. Pon boley macam tu. I mean, lama jugak tak online. Actually tak teringin pon nak on sebab jadual yang teramat lah busy tahap bapak nya pun. Bayang kan naik cuti sem haritu, terus minggu test. Everyday tidur pukol 4. Lepastu hari Jumaat sampai Ahad ada program Fac. From 8pg sampai 6ptg. Isnin dah start class. Then malam tu release tension keluar dengan my 3 baby pergi tengok muvie. Selasa nya, Cut datang Shah Alam since UTM sekarang tengah cuti sem. Then Rabu class, Khamis ada program club ISEC dekat Taman Botani Bukit Cerakah from 7pg sampai 3ptg and today Jumaat ada class. Petang kejap lagi kawad. Okay nampak tak permainan dia dekat situ?


Muvie with My baby. Anis, Nuna and Zack

Program ISEC di Taman Botani :)

There, My baby Cut datang:) From left: Cut, Ana, Nia, Ayu

Super tiring week like seriously tak tipu. Tu pon hari Khamis tu classmates ajak pergi Setia City Mall lagi after balik program ISEC, but saya tak ikut coz ada lah masaalah wanita sikit. Actually Im not feeling well right now, emotionally. Rasa macam something wrong somewhere and I think I know what its all about. Perkara yang tak patut di fikir tapi saya fikir jugak. Entah lah..


Guess who's sleeping...

Oh sekarang semua orang pon dah aware dengan serangan yang jadi dekat Gaza kan. Pemimpin Hamas terbunuh dalam serangan malam tahun baru hijrah 2 hari lepas. Dan Gaza sendiri dah pon buat keputusan untuk menyerang balik. Kita sebagai umat Islam, kena sama2 berdoa untuk keselamatan rakyat2 yang tak bersalah dan juga doa supaya kemenangan berada di pihak kita. Sehebat mana pon back up yang Israel ada plus sehebat mana pon diorang, tapi kita lagi sejuta ribu trillion kali empat puluh lapan juta lagi hebat. Sebaaab, kita ada Allah. Dan kita ada main weapon which is doa. Satu2 nya cara yang boleh kita hulur sebagai seorang pelajar yang tak mampu nak hulurkan apa2 bantuan ni adalah dengan berdoa. Yes doa..


Pray..

Last but not least, saya ada something sikit nak habaq. To someone, I dont think you should play with someone's heart, serious talk. Kalau niat awak setakat nak mainkan perasaan dia, better tak payah lah cakap yang awak suka dia. Or maybe awak tak ada niat langsung pon nak main kan perasaan dia. Ok fine I understand. Mungkin awak sendiri pon keliru dengan perasaan awak sendiri. Its okay baby, I understand, no worries. Sekarang pon kita sama2 baru masuk U baru, kenal kawan baru, classmates baru and semua lah yang baru baru. So tak rasa terlalu awal sangat ke? Im not pointing to anybody okay. Even to myself instead. Ni just random cakap je. Tapi, siapa2 yang berada dalam situation ni, Im sorry kalau terasa. Nia faham perasaan tu. Sakit kan..


If you don’t go after what you want, you’ll never get it. If you don’t ask, the answer is always no. If you don’t step forward, you’re always in the same place. Take note


nota kecil: Tak datang kawad :3 Kuikuii

Friday, November 2

1st NOV

Harini dah hari Khamis. Esok Jumaat. Lepastu Sabtu. Lepastu balik Shah Alam. Sobbs.. This is so not cool man seriously. Rasa macam cepat betul masa berjalan..

Since dah besar ni, nafsu nak keluar rumah lepak2 dengan member tu dah tak ada serious. Hilang bagai kabus ditelan malam. Amboi :3 Lagi2 sekarang belajar jauh dengan family kan. So, memang tak ade langsung lah intention nak keluar tu


Paradise :p

Oh! Tapi hari Rabu haritu saya keluar tau:) Keluar jumpa my bestie ni ha; Mazlina. Kitorang kawan since lower form. Maz jiran saya dekat Puchong. Sekarang dia study dekat USM. So alang2 dah dekat and cuti pulak tak clashing, alhamdulillah dapat lah kitorang berjumpa after 3tahun tak jumpa. Kitorang jumpa dekat Queensbay Mall. A very great day spent with her. To Maz, I love you so much. Please take care of yourself dekat sini okay? :) 


No quality pictures but quality time with you :>

So tadi lepas pergi amik Amier Mikhail balik sekolah, kitorang singgah Tesco. Beli barang2 dapur sikit and saya punya bekalan untuk balik Shah Alam nanti. Then masa tengah sorong troli, ada lah sorang pakwe handsome tinggi, badan ketak2 datang tegur. Chinese tau. Pakai speck lagi. Uww melting :3 Okay sabar Nia..

Nak dijadikan cerita, sebab malas nak cerita panjang2. Dia tak puas hati kenapa saya pakai tudung. Dia kata, ramai je malay dekat Penang ni yang tak pakai tudung. And dia kata lagi, 'You kalau tak pakai tudung, blablablablablaaa' Then saya jawab lah blablabla. Malas nak type panjang sangat :>


:) Asian. Macam IU lah pulak 

Sebenarnya lelaki tu nak offer to be part of his agency. Sebab before ni ada buat part time masa cuti Asasi dulu. Tapi saya tolak dengan rendah diri. Dia okay, saya pon okay. So settled. Plus kan sekarang saya belajar dekat Shah Alam. Kalau ada job macam mana. Haa..

So, mood malas kian menguasai diri. Kerja satu hape tak sentuh which is super good to me. Naik cuti ni terus Test week which is double good to me. Revision pon tak buat which is triple miple good to me. Bagus sangat Nia, sangat bagus. Tingkat kan lagi usaha blegh-blegh-blegh. Selamat malam..

nota kecil: Ade tak link2 job dekat Shah Alam? Hee :3

Tuesday, October 30

29th OCT

Alhamdulillah harini Allah masih lagi beri peluang untuk saya tumpang bernafas dekat dunia ni. Mood meng update hari ni di spoil dengan something yang menggoncang my level of patience. Heww. Tapi Alhamdulillah takde ape yang meletup sebab benda tu takde lah teruk mana pon kan. Adat lah tu orang bagi pendapat. Tak ada pendapat yang salah dalam dunia ni. Semua tu bergantung kepada pemahaman dan nilai moral dalam diri seseorang tu..




So! I had a such wonderful day as usual. Yelah, nama pon dekat rumah kan. Macam biasa lah lunch 2orang dengan Mama, ikut pergi sekolah Amier Mikhail, tolong buat kerja rumah, cubit budak dua ketul tu kecik2, golek2 atas katil, online sampai lebam, tak study, golek2 atas katil lagi and blegh blegh blegh. Benda yang sama, but I enjoyed myself so much. 

Oh! Tadi pergi potong rambut. Haha:3 And bawak budak dua ketul tu jugak. Nak di pendekkan cerita, now my hair dah pendek. Tapi dah nama pon potong rambut, mestilah makin pendek kan. Takkan makin panjang pulak. Okay. And I am so very the much love my new hair :3 Rasa sangat comel lah pulak berimej baru since dah bertahun tak merasa rambut pendek. Haha perasan sumpah. But somehow, I miss my long hair. Rindu rasa sexy masa flip hair *tetiba Okay enough Nia..


Momey :3

So tadi masa tengah makan, saya ada cakap dekat Mama yang kalau ada rezeki nak kerja dekat luar negara. Tapi boleh pulak Mama buat ayat tacing cakap; 'Orang semua nak dekat dengan family, Adik pulak nak jauh2 dengan family. Suka hati lah'  Huww sentap hati siries Mama cakap macam tu. Tapi takpe. Awal lagi nii. Sooner or later siapa tahu kan? :3 Tu pon kalau dapat peluang. Kalau tak dapat, bersyukur lah rezeki Allah bagi dapat dekat mana..

Tu je lah kot untuk harini. Hm untuk Anonynous yang comment in previous entry, mohon ampun mohon maaf. Dalam hidup ni kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak. I admitted that. And saya memang jadi kan blog ni sebagai diary online. And  jangan risau, saya hanya coretkan benda2 yang tak berapa nak privacy je. Bukan lah 100% life Nia Aidrena binti Aidrus ni saya tulis dekat sini. But kalau saya nak coret kan 100% pon, thats my problem lah kan. Sendiri cari pasal, sendiri lah tanggung. Betul tak? Maaf kalau ada yang terguris hati. Segala kesilapan datang nya dari saya sendiri, segala yang baik pinjamnya dari Allah swt. Selamat malamm..


Bad tudung day..

nota kecil: Few days left:(


Saturday, October 27

SHRAA

Alhamdulillahhh, dapat jugak saya balik rumah Raya Haji ni. Cuti dalam seminggu lebih macam tu. Ahad minggu depan dah balik. So Im gonna spent my whole week ni se maximum yang boleh dekat rumah. Malas nak update pasal kehidupan buat masa sekarang ni. Rasa macam nothing important to write. I mean, mood nak mengekspresi feeling tu tak ada since masuk degree ni. Maybe sebab busy plus environment baru pulak kan. Mungkin lah kot

Entry kali ni just curahan kata hati. Semalam saya ada terdengar dekat radio pasal kes seorang hamba Allah ni nak saman parents dia sendiri. Al kisah, abang kepada hamba Allah tadi tu which is anak parents dia jugak, terkorban dalam satu accident jalan raya. Malas cakap banyak tapi semua boleh fikir sendiri lah kan. Ada jugak manusia macam tu dalam dunia. Saman parents sendiri sebab adik beradik sendiri meninggal. Tak rasa derhaka ke? Macam mana lah perasaan parents tadi tu kan. Dah lah anak meninggal. Lepastu anak sendiri nak saman. Tak boleh bayang siries


Please stay

Then semalam Mama ada cakap something dekat me and Kak Nia. Alang2 dua2 anak dara dia ada depan mata kan. So ceramah tu panjang sikit lah. But ceramah sekarang dah berbeza dengan yang dulu. Kalau dulu nasihat budak2 je cakap jangan main lari2 tepi jalan, jangan amik kalau orang bagi ais krem, jangan ejek orang and blablabla. Tapi genre ceramah Mama sekarang is more to perasaan and boys. Heww

Banyak benda Mama cakap semalam. Kalau nak type satu2 dekat sini memang sampai besok pon tak habis. Tapi yang paling saya berkenan sangat nak share; 'Lelaki ni kalau dia sayang kita, dia takkan usik kita' Mendalam tau maksud Mama tu. Malas nak hurai, pandai2 lah kita semua fikir sendiri kan;)


us ^^,

Maybe after this I'll stop posting new entry dekat Facebook. Niat nak share dekat FB sebab, hey thats my FB kan. Suka hati lah nak post apa pon. Tapi bukan semua orang suka kalau macam tu. Ada jugak yang cakap; 'Oh yes of coz tu FB kau, tapi kau kena ingat, FB tu tontonan umum. Setiap apa yang kau post, orang lain pon nampak' Actually, tak salah pon setiap apa pendapat orang bagi. Nama pon pendapat kan. Tapi tak semua pendapat tu kita kena ikot sebab bukan senang nak puas kan hati semua pihak

nota kecil: Balik Shah ALam nanti nak nai tren :3

Wednesday, October 17

TINGGI

Saya punya tinggi 163cm je laaaaa.
Mana ada tinggi sangat ponnnnn -.,-
Dah bye

Sunday, October 14

MAMA

Its been a while. Banyak hari jugak tak update blog nih. Lately ni tak tahu kenapa rasa macam tak bersemangat langsung. Rasa tak selera nak makan, rasa lesu, rasa sedih, rasa itu, rasa ini dan segala rasa yang ada. Maybe sebab rindu rumah kot. And I think, Im getting a bit homesick right now. Okay fine bukan a bit, but a trillion homesick. Phew


Yes

So disebab kan dah lama tak update and my fingertip pon dah gatal meroyan nak ber dangdut atas key board, so this gonna be a long entry. First of first;

Today is my one and only Mama's birthday. Happy Birthday Mama! I love you so much and much. Thankyou for everything. Takde perkataan yang mampu di samakan dengan semua penat lelah Mama besarkan kitorang adik beradik selama ni. Okay memang function pon sebenarnya nak wish dekat sini since Mama tak boleh nak baca. But I already wish by texting, post on FB's wall and call her this morning. Ma, Adik sayang Mama:*

Nak jugak:p

Pagi tadi, perkara pertama yang Mama cakap after say thankyou is; Jangan shopping banyak sangat. Haha sentap sekejap serious :3 Since PT pon dah keluar, sebab tu Mama cakap macam tu tu. She knows me very well. Memang lah, nama pon Mama kan. I cant handle my money so well seriously. This is a very big problem and kena tangani secepat yang boleh. Kalau tak, memang susah. Bayangkan, 450 boleh habis within a week. Okay Imma looser. TAPI! Memang banyak benda nak kena bayar okay! Buku lagi, buku lagi, buku lagi, bill electric lagi, bla bla bla..


Miss both of them so much

Next; My condition here. Lately rasa macam tak semangat je. Macam saya cakap awal2 tadi. Yes it is. Memang rasa tak bersemangat and its really affect me sampai orang sekeliling boleh nampak. Kot? Maybe my emotion not really shown tapi boleh nampak lah the way I behave. Ape yang membuatkan saya cakap macam ni. This is because(cewah), ada lah dalam 4,5 orang tegur saya macam ni:


"Nia, nia memang suka jalan sorang2 ke?"

Sebenarnya, I do like jalan sorang2. Memang tak di nafi kan. M4 girls pon tahu saya macam mana. Just dekat sini, rasa lain pulak. Rasa macam pelik. Rasa sedih, rasa lonely(eh?) Maybe sebab new environment kan. So saya tolak tepi je semua tu and live my life here as happy as I could. Settle

Freedom:)

Then, yang lain2 just the common thing. Quiz, results, class etc etc etc just happen as usual. Assignment tak berapa nak banyak lagi alhamdulillah. My weight getting increasing over and over. Sound great tapi agak risau lah jugak. Tapi best tapi risau tapi best. Okay

So tu je lah kot. Last but not least, Wani which is my classmate dekat Palam, accident. Ligament dekat lutut dia koyak:( Accident masa main futsal. Sekarang dia kena bergerak dengan bantuan tongkat. I hope you'll get well soon honey. Take care. Love you..

nota kecil: Can I eat something good tomorrow?











Thursday, October 4

OUTING CS226

Hari ni keluar ramai2 dengan classmate. Best!:D Plan di atur oleh class rep, which is Akim aka Leader. Bak kate Akim, objektif keluar harini ialah; Ingin mengenali lebih rapat lagi sesama classmate. Kelas tak kitorang ade objektif bagai? :3


Thats our Akim. With my Anis:* Macam adik beradik kan diorang? :3

After habis kelas tadi, pukol2 kitorang dah berkumpul ramai2. Then huha huha janji melayu, sekali pukol 3.10pm baru sampai Plaza Alam Sentral. Oh lupa! Kitorang keluar dekat depan UiTM je pon. Malas nak keluar jauh2 sebab esok ade kelas pagi. Actually, jarak masa dari UiTM pegi Plaza Alam Sentral tu tak sampai 10minit pon. Tapi biasa lah kan. U know, we all gugurl ramai, so banyak lah pe'el nyerww..


Tunggu bas:)

Sampai2 terus pegi McD. Nak kejar kan harga lunch tu tak tersempat, tapi makan lah jugak since ramai girls nak makan mcd plus perut pon dah lapar gila:3

Then, berangkat lah kami ke tempat bowling. 6lane kitorang kebas. Huru hara jadi tempat tu tapi ape ade hal. Bukan library pon nak sesenyap kan. Haa.. So main punya main, then habis. Yang paling banyak jatuh kan pin, tak sure sape. Okay my bad. Esok bagi tahu lain..

OTW^^, 

Chaiyok Faraaa! :D

Lepas tu, kitorang pon pegi solat dulu dekat surau atas tu. Time ni ramai girls balik sebab diorang ada komitmen lain malam ni. Masa nak letak kasut dekat rak kasut surau tu, serta merta ingatan saya teringat dekat classmate Palam. Dulu masa kitorang solat sama2 dekat surau ni, Iwan pegi sorokkan saya punya kasut dekat belakang tong sampah. Memang agak rasa nak sepak, tapi benda2 macam ni lah yang memori lebih. Huu


Baru habis solat. Depan surau:) Kiri Shira, my right; Liza and Anis:*

After solat, then saya ajak diorang pergi lepak Tasik Shah Alam tu. Saje jalan2 ambik angin petang. Sweet tak? :3 Heww


Amik angin petang:)

My love:* Aten, Shero and Shira:)

The boys^^, Penat dah muka diorang. Ala ala kesiann..

Okay lepastu pon balik sebab dah nak maghrib. Dah maghrib dah pon actually. Balik cepat2 sebab Shero, Liza, Nina and Shira ade komitmen lain malam ni. So balik lah kami beramai2 naik bas. 


Hikhokkk:p Muka penat..

Masa otw balik tu, jauh pikiran saya melayang. Siries teringat kan classmate Palam sangat2. Kalau masa 1st sem Asasi dulu, PKNS ni lah tempat pertama kitorang keluar sama2. Bowling jugak aktiviti pertama kitorang sama2. Rindu diorang, tersangat rindu. Saya jadi jealous bila tengok diorang post gambar and update pasal kawan baru diorang. Tambah yang depan mata sendiri. Tapi apa boleh buat. Life must go on. Ni semua ketentuan-Nya. Kita hanya mampu merancang.


I just miss the way we are:'(

After that I realize. This is my new family. CS226 now is my family. Past is past. Dalam hidup ni kita kena pandang ke depan. Tapi jangan pulak sampai tak langsung toleh kebelakang. Sebab dekat belakang tu lah yang mengajar kita erti kehidupan sebenar. Or dalam konteks saya ni, dekat belakang tu lah yang mengajar saya erti sebuah persahabatan sebenar. M4, I do really loves you. Yes I do..

nota kecil: Tshirt pink feveret saya hilang :(





Monday, October 1

STRENGHT

Lately banyak dugaan menimpa. Whether dekat saya sendiri or people around me themselves. Ape2 pon, saat macam ni lah kite kena kuat dan cuba sedaya upaya bangkit melawan perasaan putus asa tu daripada terjadi..

All I can say, I need to be stronger. Thats the only reason so I can make my parents pround and cuba balas jasa diorang yang tak terkira banyaknye. And I hope, so do you. Okay? :')





Okay tukar mood. So dah 3weeks class start. Alhamdulillah everything goes smoothly. Even ade lah bonggol2 sikit kan. Tapi alhamdulillah semua settle berkat bantuan kawan2 and lecturer. Heres my classmate. My new classmate. Perempuan ramai. Lelaki pon ramai. So agak balance lah compare dengan masa Asasi dulu 7girls, 23 boys..

Le girls^^,

Le boys. Nia yang snap ni^^,

Comel tak kitorang? :3 Heww.. And also haritu ade pegi singgah Palam sekejap. Oww miss that place so much. Terlalu banyak kenangan dekat sane dengan housemate, classmate, lecturer and people surrounding. Seriously. Thanks to my current roomate, Ana yang drive bawak ke sane. I love you:*

Meet my new friend, Azie^^, 2nd from left

Okay sampai tu je lah kot. Selamat malammm..


nota kecil: Homesick:(