Thursday, August 30

TRNSKRIP

Dalam entry lepas, saya cakap nak cerita pasal pegi Shah Alam. So here it is. Actually plan nak pegi Shah Alam tu tak rancang pon. Idea tu tiba2 terlintas since alang2 dah dekat Sabak Bernam. So that time pon cepat2 lah saya kol Naz aka my roomate yang tercinta masa dekat Palam. Deal punya deal, alhamdulillah settle..


Me with Naz :* Pelik ek muka Nia? Kenape tah time nii

Hari Ahad tu bertolak lah saya dari kampong Ayah ke Shah Alam. Ingat kan nak naik bas je. Tapi ayah dah offer diri nak hantar, so rezeki jangan ditolak lah kan. Naz amik saya dekat Bandar Klang. She comes with her family. Aunty, Uncle, Fairuz, Mukish semua ade. Naz kate die taknak drive sebab boleh membahayakan orang luar and dalam kereta. Haha


Tetibe..

Actually plan asal, Naz suruh saya stop dekat Bus Stand Klang. But Ayah ter misunderstood. Tu yang terlajak sampai ke Bandar Klang tu. Hahaa. After dah jumpa tu, terus Naz kate ade supraise. Rupanya Uncle sewakan kitorang suite hotel. Hekss:p bak kate Uncle, 'Bagi sembang banyak2 sikit alang2 dah lame tak jumpe' Huu thankyou Uncle, thankyou Aunty. Rase bersalah pulak dah susahkan macam ni. Huww


70% of the night we spent with kpop. Haha Naz ni kepale kpop sape tak kenal:p

Lepas check in, kitorang jenjalan dekat Setia Alam Mall. Mall ni baru bukak tau. Dekat Klang. Bas dari Palam ade lalu sini. Syok lah budak2 Palam ade tempat lepak baru. Hakss. Kitorang main 2round bowling. First round Naz menang, second round saya menang. Hakhak:p Yang syoknye, game first tu 3kali saya strike kau. Jangan main2. Pin jatuh lebih 100 pulak. Sangat bangga okay :3


Bowling sini baru. Syok main ^^,

Lepas main tu kitorang pegi makan. Makan dekat Nando's. Oh my sangat pedas. And you know what, that's my first time eating Nando's tahu tak? Haha kesian. Bukan ape, ayam2 macam tu saya kurang sikit. Im more to cheese. Hekss. 


Nando's ^^,

Then lepastu kitorang pon balik lah. Tapi singgah Centro Mall sekejap dekat sebelah hotel tu. Nak beli keperluan Girls Night kitorang. Lepastu, naik kondo Naz sekejap amik lappy die. Oh lupa pulak, actually kedudukan geografi hotel tu just empat lime jengkal je dengan kondo Naz. Tu yang senang tu. So malam nye kitorang pon ber huha lah sampai 3pagi..


This and 'some' health drink. haha:p Rahsia takboleh cakapp

Esok paginye, Uncle dengan Aunty bawak pegi UiTM amik transkrip. Alhamdulillahhh. Actually nak pegi settle sendiri, tapi Naz kate Uncle boleh hantar. Fuuhh syukur urusan dipermudahkan. Thankyou Uncle, thankyou Aunty. Lepas dah amik transkrip, kitorang pon pusing2 lah area UiTM tu check kawasan. Tak tahu lah macam mana nak hidup dekat sane nanti. Excited! Haha:p


Before check out. Coffee tu saya bancuh tauu:p

Lepas dah settle semua urusan, balik lah saya ke Penang. Bas pukol12. Pukol 6 macam tu sampai lah di Penang. Syukur urusan semua dipermudahkan. Especially to Naz and family, thankyou soo very the much:') Huaa taktahu nak cakap macam mane. Thankyouu:*

Oh, dalam bas tu saya duduk sebelah budak lelaki tau. Handsome :3 Haha:p Tapi budak sekolah lagi okay. Harap maklum. Elok je die pakai baju batik asrama. Heww. Unfortunately, budak tu pekak dan bisu. Iklan bernas kah ini? Oh tidakk. Selamat malamm..

nota kecil: I've got something to share with. Nanti!:D


Wednesday, August 29

RAYA12

Yeahh! Alhamdulillah akhirnya dapat jugak saya update blog:D Before ni siries banyak gila cabaran dan halangan mengapdet. Tapi today, I've make it yaww>.<y

So last week was the first week of raya. Syukur kita dah pon masuk ke bulan Syawal. Which is bulan kemenangan bagi seluruh umat Islam after sebulan berpuasa. Alhamdulillahhh. Tahun ni kitorang raya dekat rumah mbah dekat Sabak Bernam. Bagi yang tak tahu, mbah is ekceli a granny or lebih tepat nenek. Mbah ni bahasa Jawa tau. My Papa is orang Jawa okay :3


My family, my soul. Selamat Hari Raya!:D

Kitorang balik kampong a day before raya which is hari Sabtu. Tidur sana sampai Khamis then baru lah balik kampung Ayah dekat Perak. Nothing special this raya. Macam biasa je alhamdulillah. Pagi raya salam2, dapat duit raya, makan makan makan, jadi kuli di dapur and raya ketiga barulah merasa beraya rumah orang. So nak upload lah sikit gambar raya dekat sini. Hee


Warga jawa. Hekss:p

Berato beratoo..

Warga dapor. hekss

We'll never get understand them -__-

Kiri: Mama, Cik Ani, Cik Roha. Golongan aunty. hee

Okay I look like a raksaksa there dengan muka berminyak plusplus

Kalau ade lah kan yang ter wondering apesal si Nia ni kata balik kampong Papa lepastu blik kampong Ayah lah pulak. Takde, actually I have 2 fathers^^, Papa tu papa tiri, Ayah tu ayah kandung. Yang lain2 tu fikir sendiri lah ye. Heww

So here's my Ayah. Dah tua tapi still tak kawen lagi. Hekss:p

Ayah with Razin my niece. I love you!:*

Oh masa raya pertama tu ada balik kampong Ayah kejap. Singgah kejap je lah tapi. Ade gambar ni haa..

Mama and Opah:* 

Papa and Pak Chek:)

Mama and Mak Chek:)

The center is my kakak sedara. Bulan 12 ni kawin #OhTakPercaya

So, itu je lah ponn. Heww:p Idea takde actually nak update plus dah mengantuk tahap kambing gurun. Tapi nanti nak update lagi sebab nak cerita pasal pegi Shah Alam amik transkrip. Heeks.. Okaylah, selamat malammm

nota kecil: Kak Nia dapat BB baruu~ Jealous









Sunday, August 12

TWITOR

Seems like a million years Im not updating my blog. Hakss dah kenapa pulak kau nak berspeaking tetengah malam ni Nia oi. Btw, memang agak berzaman jugak lah tak update. Kesian blog ni kesepian di tinggal tanpa khabar. Heww

Bukan apa, actually saya ada buat acc twitter. Dulu cakap taknak buat twitter sebab malas nak menghadap laptop 24/7. But now I really do that thing like seriously-..- Actually takde lah sampai 24/7 pon. Tapi kira 24/7 lah jugak kan sampai blog pon taknak update, facebook pon taknak bukak. Haa nampak tak permainan dia dekat situ.


Kira, masa yang selama ni saya guna untuk ber Fb dengan berblogging telah di gunakan sepenuhnya untuk twitter. Sangat tak adil. Nak kata aktif bertwitter, tak jugak sebab Im more to scroll from up to down TL tu. Baca tweet orang and retweet apa yang patut. Nak involve dalam conversation tu sangat jarang coz saya memang tak pandai pon nak menyampuk orang sembang. hakss

Nahh, see. I've put twitter box lagi dekat sini. Comel tak?:p Okay tu je nak cerita. Minta maaf kalau saya buang masa awak awak semua baca entry tak berfaedah ni. InsyaAllah lain kali I will update something yang lebih berfaedah supaya kita sama2 dapat pahala^^, Salam Romadoonn

nota kecil: Now, IU is my madu

Friday, August 3

JALAN2

Pejam celik pejam celik dah setengah bulan kita puasa. Lagi berapa hari je nak raya. So sama2 lah kita tingkatkan lagi amal ibadah di bulan puasa ni^^,


Semalam saya keluar dengan Kak Nia. Beli barang untuk naik degree nanti and tengok wayang. Hewhew. Tengok cerita Ice Age 3. Cerita dah lapuk. Ingat kan nak tengok Batman tapi pikir bulan Ramadhan nak tengok cerita macam tu, tak pasal2 batal puasa. Heekks..


Kak Nia. Ehh, uncle tu pon nak masuk jugakk..


Then lepas tengok wayang, pergi shopping. Oyeah I like this part. Shopping sampai nak tercabut kaki. Pukol 12 pagi baru balik rumah sebab malam nye shopping dengan family pulak. Huu, jimat duit..


Tengah text selamat berbuka. Hee

Takde benda nak cerita. Im kinda active on tumblr now. I dont have twitter acc coz I dont talk a lot. Hakks sumpa menipu. Malas nak ade twitter sebab benda tu memerlukan konsentrasi 24jam dihadapan laptop and I dont like it.


Nice view isn't it? MashaAllahh:')

nota kecil: Esok nak pergi beli pejabat pos