Friday, July 19

19 JULY

Soo its been a long time. Bila tengok My Archieve dekat sebelah ni, baru tersedar bertapa tak social nye saya sekarang. I mean, tahun ni less than 20 post I've wrote here. Kalau tahun lepas, entah berapa berapa post dah saya merepek. Bukan blog je. Tapi Twitter, Facebook, Tumblr and segala tok nenek laman sosial saya dah abaikan. Kehkeh kesian. Okay maybe dekat Instagram Im kinda active and a little bit on Keek. Sebab tak perlukan communication kot. Just syok sendiri sorang2, then siap. Settle

Okay, sekarang dah masuk hari yang ke 11 Ramadhan, Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Ramadhan kali ni saya sempat puasa selama 4 hari dengan housemates. We had a very great food during iftar together. Sahur pon 2 hari masak, then lagi 3 hari makan dekat luar. And during our last day together, kitorang buat bbq sempena tamat paper for this semester. Dengan itu, berakhir lah tahun pertama kitorang sebagai degree students. Alhamdulillahhhhh :)

Lagi 2 orang, hilang :3

So sekarang saya tak tahu nak cakap ape. Tadi idea datang membuak buak, tapi tiba tiba pulak hilang ditelanan arus pemodenan. Cewah. Actually lately ni ada something yang bermain dalam fikiran saya.  Its kind of emotional distraction I guess. Tak tahu nak cakap macam mana. Nak di pendekkan cerita, semua orang ada kisah silam kan. I mean, the loved one. Okay fine lah ada yang tak pernah ada 'kisah silam'. But now Im talking about myself

Cantik kan? :)

Past is past. I admitted that. Tapi apa yang berlaku sekarang, I donno whether this is a normal thing or not. I kept thinking about my past. Bukan fikir pasal memory ala ala meratapi tak boleh nak move on bagai. Takk. Tapi I kept thinking about what will happen in the future. I mean, nanti macam mana kalau satu hari nanti masing2 dah berkeluarga. Lepastu terserempak dekat mana2 ke. Sorang pegang anak, sorang pon tengah pegang anak sampai 3 ke kan. Haa, macam mana perasaan masing2 masa tu. Nak buat muka macam mana

Bila lah nak dapat cincin kawin. Hikhok gataii

Lagi satu, okay tak payah fikir pasal terserempak lah. Fikir pasal nak kawin. Macam mana nak buat. Whether jemput ex kita pegi kenduri ke tak payah? Faham tak? I mean, ofcos lah benda ni common kan. Tapi pernah tak you all fikir macam mana perasaan masa tu. I mean, bukan nya masing2 tak pernah ada heart interaction before ni. Then when we saw our ex datang dekat majlis kahwin kita, I wonder the feeling. Yes. 2 words, MOVE ON. But come on laaa, takkan tak ada even sikit pon perasaan regret dalam hati kan. I mean, bukan regret menyesal. Tapi regret kesal. Maybe? I dont know. Only time will decide

nota kecil: Im addictive to Taecgui couple!