Sunday, May 11

11 MAY

Lama nya tak update blog. Straight to the point, hari ni nak update pasal Mother's Day. Memang lah hari2 pon mother's day, tapi nak update harini jugak tak kira

To my one and only Mama in the world, 

Amy Faridah Chin binti Abdullah @ Mirence Chin



Thank you soo much sebab lahir kan adik ke dunia ni. Memang banyak dugaan Mama besarkan adik and akak especially, sebab tak payah lah cerita private matter. Tapi yang penting, in the age of 21 Mama dah kawin and mengandung dapat Akak. Dah lah kawin muda, jauh dari family pulak tu. Jauh bukan sebarang jauh, agama pon dah lain dengan family. Plus dugaan dugaan menyusul lagi. Haih, I dont know how Mama can manage to survive. Tapi everytime adik dengar mama cerita pasal cerita2 lama, rasa berat sangat hati ni. Macam ada batu himpit. Peritnya dugaan Mama, hanya Allah yang tahu. Mama lalui dugaan besarkan adik dengan akak masa umur 23 tahun, sorang2, sebagai mualaf. Bayangkan. Memang masa tu, bila bila je Mama boleh murtad, tapi Mama tak. Mama sendiri pergi cari pusat agama, belajar agama dekat situ. Allahu. Umur 23 tahun, ape je yang kita fikir kalau masa tu. Mesti nak enjoy lagi. Tak puas teroka dunia. Tapi Mama? Dah lah mualaf, janda anak dua, muda, sorang2 dekat KL tak ada family since akek(atok) and nenek dekat Sarawak. Plus, diorang still tak boleh terima kenyataan yang satu2 nya anak perempuan dari 10 orang anak diorang dah tukar agama. Perit nak digest. Until now pon, Mama still di duga. Besarnya dugaan Mama sebagai seorang mualaf. Insya Allah, syurga tempat mu. Amin

nota kecil: ...